П`ятниця, 26.04.2024, 09:20
Ласкаво просимо Гость | RSS

Середня загальноосвітня школа № 9 м. Львова

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 265
Користувачі

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:46
Екскурсія 4-А класу в Гавареччину
Екскурсія 4-А класу в Гавареччину – мистецьке село, яке розташоване в глибині лісів, на мальовничих пагорбах і виражається осередком гончарського промислу. Цей край славиться глиняними виробами чорного кольору.

Вийшовши з автобуса, учні милувалися краєвидами природи Гавареччини. Свіже повітря, шум лісу, запах цілющих трав – це все те, чого так не вистачає кожній людині.

З радістю учнів зустрів гончар та запросив усіх на подвір’я своєї хати. Увагу привернув гончарний круг, який стояв біля хати. Майстер розповів, що вироби роблять з двох видів глини: пісної та масної. Матеріал для виробів беруть у лісі, а потім його очищують, змішують і починається робота. Гончар вміло провів майстер-клас.

Потім учні завітали до майстерні – невеликої старої хати. Увагу присутніх привернув стелаж, на якому стояли різні вироби чорного кольору. Чорна кераміка Гавареччини, або як її ще називають «сива» задимлена – особлива, –сказав гончар. Секрет кераміки полягає у техніці випалювання – вироби випалюються протягом 12 годин при температурі 1000 градусів, без доступу повітря. Таким чином виріб розжарюється всередині печі і легко вбирає в себе чорну сажу.

Кожна дитина тримала у руках мокру глину і з допомогою гончара виліплювала виріб на гончарному крузі. Потім діти дерев’яним стеком малювали візерунки на своїх виробах.

Далі учні машиною вирушили до лісу, в якому знаходиться музей-криївка. Усі з цікавістю слухали розповідь про криївку. Там під склом повністю збережено інтер’єр тогочасного побуту повстанців. Саме на цьому місці загинув героїчною смертю в боротьбі за волю України Іван Керницький. Поруч споруджено меморіальний комплекс, насипано символічну могилу і встановлено дубовий хрест з пам’ятною таблицею.

При поверненні у село всіх чекав смачний обід, приготовлений кухарями «Гостинної Хати».

Кожна дитина везла додому виріб на згадку про цей затишний і таємничий край.

Веселі та задоволені, із захоплюючими враженнями, діти повернулися додому.








ნანახია: 365 | დაამატა: cristinafeschyn | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]
Вступний бланк
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz